Protezavimas kai trūksta keleto dantų

Kelių dantų protezavimasDantų tiltas

Jei pacientui trūksta daugiau nei vieno danties, dantų tiltas nėra tinkamas protezavimo sprendimas. Dantų tiltas tinka protezuoti vieną trūkstamą dantį, kai kuriais atvejais du dantis, tačiau tvirtumo ir ilgaamžiškumo atžvilgiu tai nėra geras dantų protezavimo būdas nes didelė apkrova tenka tilto atraminiams dantims. Be to, tiltas netinka, jei burnoje trūksta paties tolimiausio danties.

Dantų proezai

Išimami daliniai dantų protezai gali būti naudojami siekiant pakeisti vieną trūkstamą dantį. Jie turi tokių privalumų, kaip palyginti žema kaina. Kiek dantų betrūktų, dantų protezų kaina išlieka beveik tokia pati žema. Deja, šie protezai nakties metu turi būti išimami higienos sumetimais. Kad ir kaip būtų gerai pagaminti dantų protezai, jie visad turiės laisvumo, tai sukelia sunkumus kramtant maistą ir kalbant. Dėl šių priežasčių daugelis pacientų atsisako minties savo trūkstamus dantis pakeisti išimamais daliniais dantų protezais.

Dantų implantai

Implantai yra pats geriausias dantų protezavimo būdas kai trūksta kelių dantų. Dantų implantai gali laikyti įvairias dantų protezines konstrukcijas, dažniausiai tai tilteliai tarp dviejų implantų. Du implantai gali laikyti iki keturių dantų karūnėlių. Didesnių tiltelių tvirtinti tarp dviejų implantų nerekomenduojama dėl galimo per didelio krūvio implantui ir pačiam dantų tilteliui, kuris gali neatlaikyti. Jeigu reikalinga atlikti protezavimą penkių ir daugiau dantų vienoje eilėje, tuomet naudojamas dar trečias implantas tilto viduryje suteikdamas papildomą atramą ir tvirtumą visam dantų tiltui.
Didžiausios kliūtys, kylančios pacientams turintiems keletą trūkstamų dantų, kurie nori įsistatyti dantų implantus, yra kaulo kiekis ir kokybė. Paprastai kai trūksta keleto dantų tikėtina, kad nemaža dalis kaulo yra sunykusi. Esant kaulo trūkumui, šią problemą galima išspręsti atlikus kaulo priauginimą.
Dantų protezavimo implantais yra didesnė nei bet kurio kito protezavimo metodo. Tačiau įvertinkite  privalumus ir ilgaamžiškumą, kuriuos suteikia dantų implantai. Tuomet suprasite, jog aukštesnę kainą tai atperka. Galėsite mėgautis mėgstamu maistu, drąsiai kalbėti.

Tam, kad sužinotumėte ar galite turėti dantų implantus, turėsite apsilankyti odontologijos klinikoje. Konsultacijos metu odontologas įvertins jūsų esamų dantų būklę ir sudarys dantų protezavimo planą.